VELS LANDSCAPE HOTEL

project

2019

Ural

Perm region

TEAM:

Subbotin Stanislav /architecture/

Kirillova Daria /architecture/

udh_2.jpg

PERM TOURIST ROUT

We are propose to develope a tourist route in rural Russia. There is a lot of beautiful places in the Perm region near the Ural Mountains. We called this route Salty Ear. This route got its name from a legend connected with the saltwater industry common in the Perm region. Workers dragged bags of salt on their shoulders and their ears were soaked in salt. Because of this, they got the nickname "Permian - salty ears."

Each stopping point should have parking, rest areas, toilets and pavilions where tourists can rest and settle. In the most significant points there should be viewing platforms, a cafe, a hotel or cabins where you can spend the night. On the one of the routes points we propose a viewplatform with a hotel for a groups of creatve people. The hotel is not located in the reserve area, but near the most beautiful places of the Urals.

VELS LANDSCAPE HOTEL

The hotel is located in the Vels village in Perm region between two rivers : Vishera River and Vels River. In the distance people can see the Ural Mountains and visit the local nature sights. The existing stones on the riverside form the shape of the project.

The hotel is built in the landscape and descends to the water, creating the terraces. The hotel’s skeleton is a path that bends around existing stones, forming a viewing trail with vivid views of the surrounding area.

On the site exits Big Vels Cave. The only one way to enter the hotel is to go through this cave. The visitor can feel the genius loci of the place and fully immerse themselves in its atmosphere and history. The scenario of the space is to move from the dark cave in to the light lobby.

1 floor /creative studios/

2 floor /hotel entrance/

3 floor /guest rooms/

The hotel is the place for creative people, where they can find the inspiration to make something new. Especially for these guests, there are studios for different artistic activities and a scene with amphitheater for performances.

In the central space between the stones there are also restaurant, bar, library, lounge zones with view on the river and mountains.

The guest rooms are placed on the highest level closer to forest to separate public and privat zones. Each room has ascetic design to emphasize the beautiful view from the window.

One of the features of the hotel area is a room of silence inside the biggest stone. There is no path to this room. The bridge to this room begins somewhere in the forest. Where there is a will there is a way. 

It is a place to stay alone with your own thoughts and find inspiration.

In the forest, among the thick pine trees is a sauna. Visitors of the SPA zone have views to the stones, the forest, tree trunks and thick crowns.The spa consists of an indoor area and a courtyard with an outdoor jacuzzi.

Hotel Vels is a synthesis of Ural nature, cultural history and modern architecture.

Rest in this hotel allows you to enjoy beautiful views and breathe a portion of fresh ideas.

© AD HOC ARCHITECTURE. ALL RIGHTS RESERVED.